trešdiena, 2018. gada 10. janvāris

Mācību darbs 2017./18.m.g. 1.semestrī

 SEPTEMBRIS
13.septembris. Viļānu vidusskolas 6.b, 8.a, 9.a skolēni, klāt pieaicinot skolēnus no 12.b un 10.a klasēm, devās mācību ekskursijā uz Kārsavas novadu.
16. septembris. Rakstnieka Egona Līva piemiņas balva ”KRASTA ĻAUDIS” 2017. Konkurss aktualizē latviešu autoru darbus un akcentē jaunāko devumu latviešu literatūrā. Konkurss notika Liepājā- 2. vieta Jeļizaveta Klimanova (11.b)-valstī un 200 eiro prēmija.  Skolotāja I. Kroiča.

24. septembrisN.Rancāna balvu iegūst mūsu kolēģe N.Guda.

Jau trešo gadu septembra beigās tiek pasniegta izcilā sabiedriskā, izglītības, reliģiskā un kultūras darbinieka Nikodema Rancāna balva izcilākajiem Latgales pedagogiem. Šogad šo apbalvojumu par inovācijām izglītības procesā saņēma Viļānu vidusskolas direktora vietniece mācību jomā Nellija Guda.
26. septembrī skolā notika pasākumi, kas veltīti Eiropas valodu dienai.  No 26.09. līdz 29.09. Viļānu vidusskolā Eiropas Valodu dienas ietvaros darbojas latgaliešu, latviešu un angļu valodas darbnīcas skolotāju I.Stabulnieces, A.Grinevičas, A.Vulānes un I.Grudules vadībā. 8. un 9.klašu skolēni, darbojoties grupās, jau ir tuvāk iepazinuši Fr.Trasuna daiļradi un uzsākuši fabulu tulkošanu angļu un latviešu literārajā valodā. Skolēnu veikums tiks apkopots mazā krājumā. Vidusskolēni  Sk. A. Grinevičas un I. Kroičas vadībā raksta haikas un katrā klasē notiek valodu viktorīnas.
28. septembris. “Septembris jau vairāk nekā 50 gadus aicina svinēt dzejas svētkus, arī Viļānu vidusskolas un Dekšāru pamatskolas jaunieši vienojās Dzejas dienu svinēšanā Viļānos.
Tā kā Latvijas Dzejas dienas šogad caurstrāvo Eduarda Veidenbauma dzeja, mūsu skolēni ļāva to sajust un ieklausīties dzejas rindās klātesošos, bet drosmīgākie skolēni un citi apmeklētāji dalījās ar kādu sev svarīgu vai mīļu dzejoli.
Šogad pie mums viesojās Daugavpils Universitātes docents, filaloģijas doktors, dzejnieks, Latgales kultūras labs pazinējs un raidījuma „Cytaidi latviskais’’ veidotājs un vadītājs Valentīns Lukaševičs. Viņš stāstīja par savu ceļu līdz dzejai, lasīja to un iedvesmoja klātesošos tiekties pēc savas, dvēselei tuvākās nodarbošanās. Pasākumu gatavoja I. Kroiča.

OKTOBRIS
3. oktobris. Veselības mācības centrs vada  veselības mācības stundu 6. klašu meitenēm.
Tikšanās valodniekiem (latv.val.) jomas pedagogiem kompetenču projekta ietvaros.
4. oktobris.  DZM MK sēde par jauno izglītības saturu. M.Ladusāne dalās ar pieredzi par savu darbu kompetenču projektā pie jaunā mācību standarta programmas.
6.oktobrī notika skolas latviešu valodas olimpiāde 7.-8. klasēm (mazākumtautību izgl. progr.), kurā piedalījās 6 skolēni. Rezultāti : Nika Ribakova 8.bklase ieguva 1. vietu (sk.I. Grudule), Simona Prikule 8.b klase ieguva 2. vietu (sk. i. Grudule) un Aleksandrs Smirnovs 7.c klase ieduva 3. vietu (sk. S. Seržane).
9. oktobris. MP sēde.
10. oktobris. Sociālā un pilsoniskā joma (A.Mozule, Z.Litvinova piedalās kompetenču projekta seminārā Rīgā).
11.oktobris. Dabaszinātņu joma (M.Ladusāne un J.Livmanis piedalās kompetenču projekta seminārā Rīgā).
12. oktobris. Valodu joma (I.Kroiča, I.Stabulniece piedalās kompetenču projekta seminārā Rīgā).
13. oktobrī. 5.c, 6.c, 8.b klases skolēni un pārstāvji no 9.d un 11.a klases devās mācību ekskursijā uz Daugavpili, lai iepazītos ar šīs pilsēta vēsturi, kultūru un ievērojamākajām vietām. Braucienā kopā ar skolēniem devās 5.c klases audzinātāja Tatjana Samuilova, 6.c klases audzinātāja Valentīna Kozule, 8.b klases audzinātāja Jeļena Tarasova un vēstures skolotāja Nataļja Jakušonoka.
14.oktobris. 7.a klases skolniece Laura Svikša  sekmīgi piedalāsTV spēlē “Gudrs vēl gudrāks”. Lauru atbalsta klases biedri, audzinātāja V. Zīra, un direktora vietniece izglītības jomā N. Guda. Visiem bija neaizmirstama iespēja piedalīties raidījuma tapšanas procesā.
17.oktobris. Veselības un fizisko aktivitāšu  joma (I.Malta, Ļ.Špundzāne piedalās seminārā Rīgā).
18. oktobris. Matemātikas joma (P.Tretjuks, N.Guda piedalās seminārā Rīgā)
18.oktobris. Kultūras izpratnes un pašizpausmes māksla (L.Stramkale, E.Korčagina piedalās seminārā Rīgā).
18. oktobrī.  2.c, 3.c, 4.c klases skolēni un pārstāvji no 11.a klases, devās mācību ekskursijā pa maršrutu Skrīveri- Koknese- “Liepkalni”, lai iepazītos ar Latvijas skaistākajām vietām, kā arī lai paplašinātu zināšanas par dažādām profesijām. Braucienā kopā ar skolēniem devās 2.c klases audzinātāja Jeļena Kvitova, 3.c klases audzinātāja Olga Černova, 4.c klases audzinātāja Nataļja Fjodorova un krievu valodas skolotāja Nataļja Volkova.
20. oktobris. Rēzeknes un Viļānu novadu apvienotās olimpiādes latviešu valodā (mazākumtautību progr.) uzvarētājs 7.-8. klašu grupā :
Aleksandrs Smirnovs 7.c klase - 2.vieta (sk. S. Seržane).
24. oktobris. Darbs metodiskajās komisijās. Iekšējo dokumentu pilnveide.
25. oktobris. Matemātikas skolotāju, kuri māca 1.-12. klasēs sanāksme un jaunā standarta izvērtējums. Vada N.Guda.
26. oktobris. 11.b klases skolniece Jeļizaveta Klimanova un 10.a klases skolnieks Andris Kukarels piedalījās Latgales novada Publiskās runas konkursā vidusskolēniem “Latgales cilvēki/personības” Daugavpilī. Sveicam Jeļizavetu, kura ieguva 1.vietu konkursā, un Andri, kurš ieguva 3.vietu! Paldies skolotājiem I. Kroičai un S.Seržanei.
27. oktobris. Sākumskolas joma (N.Guda, I.Macāne piedalās seminārā Rīgā).
27. - 29.oktobris. Pēc godalgotu vietu iegūšanas Baltijas valstu asamblejas eseju konkursā - Kristīne Zeimule (12.b) ieguva 1.vietu, Samanta Reine (12.b) 2.vietu-  bija Helsinkos, Somijā. Tur norisinājās Ziemeļvalstu jauniešu sesija, kurā piedalījās jaunieši no Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas un citām valstīm. Sesijas laikā jaunieši izvirzīja dažādas problēmas, kas saistītas gan ar ekonomiku, gan ar vides piesārņojumu. Tās pārrunāja, analizēja un lēma, kuras no tām ir vērts sūtīt tālāk apspriedei Ziemeļvalstu padomei.
31. oktobris. N. Guda vada Ludzas pilsētas ģimnāzijā  Ludzas un Ciblas novadu 21 matemātikas skolotājam nodarbību “Matemātikas standarta prasības kompetenču projekta ietvaros”.

NOVEMBRIS
1.novembris. Izglītojošs pasākums 1.klašu skolēniem par personisko higiēnu.
3. novembris. Izglītojošas lekcijas skolēniem, tālākizglītības  kursi “Kā palīdzēt bērnam saprast, kādēļ jāmācās, un kā uzlabot saskarsmi ar bērniem” skolotājiem un skolas vecāku sapulce.
7. novembris. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas un Viļānu vidusskolas sadarbības līguma parakstīšana,” INTERREG LAT LIT projekta POZCOPING LLI-163 Multisensorās telpas izveide un darbības organizēšana” . Skolā ciemojas RTA prof. V. Ļubkina.
8.novembrī notika tradicionālais konkurss "Mana Latvija" 5.c, 6.c,7.c,8b.,9.c un 9.d. klašu audzēkņiem. Katra klase izveidoja komandu 5 cilvēku sastāvā. Konkursa gaitā dalībniekiem bija jāatbild uz jautājumiem par Viļānu pilsētas vēsturi, komandas pildīja uzdevumus par kultūras un politikas darbiniekiem, Rēzeknes un Viļānu kultūrvēsturiskajiem pieminekļiem, par piemiņu datiem Latvijas vēsturē. Konkursa rezultāti: 5.-7.klašu grupā 1.vieta ir 5.c klasei (kapteinis D.Černovs), 2.vieta ir 7.c klasei (kapteinis D.Čistjakova) un 3.vieta ir 6.c klasei (kapteinis J.Pļašečņiks). 
Savukārt, 8.-9. klašu grupā 1.vieta ir 9.d klasei (kapteinis M.Ribakovs), 2.vieta ir 9.c klasei (kapteinis A.Filatova) un 3.vieta 8.b klasei (kapteinis N.Ribakova). Konkursa žūrijā darbojās 11.a klases skolnieces J.Golovņova, V.Jevģeņjeva un A.Boļšakova.
Konkursa organizatore un vadītāja - vēstures skolotāja Nataļja Jakušonoka.

8.novembrī notika Rēzeknes un Viļānu novadu apvienotais ikgadējais konkurss pamatskolu komandām "Mana Latvija 2017.", kurā piedalās septīto- devīto klašu skolēni. Viļānu vidusskola konkursā startēja ar divām komandām. 1.komanda:Aīda Patmalniece, Ieva Svikša, Matīss Ūsāns, Reinis Noviks, Marita Vulāne izcīnīja 1.vietu. ( sk. V. Beitāne)
10. novembris. Viļānu vidusskolas Volodu olimpiāde. Piedalās 13 skolēni. Rezultāti: N. Tauriņš 10.b 1. vieta, Viktorija Sidorova 10.b 2. vieta un Marina Ksendzova 12.b 3. vieta.
9.novembrī Viļānu vidusskolā notika erudīcijas spēle “Mana Latvija”, kuras laikā pamatskolēni parādīja savas zināšanas gan par savu dzimto novadu, gan par Latgali un Latviju. Pirmo vietu ieguva 9.b klases komanda, otro - 9.a un dalīto trešo - 7.a un  8.a klases!
13.novembris. Skolas bioloģijas olimpiāde, kurā piedalās 11 9. klašu skolēni, 3 10. klašu skolēni un 3 11.-12. klašu skolēni. Rezultāti: Maksims Ribakovs 9.d klase 1.v. (sk. Z.Litvinova), Viktorija Donce 9.d 2. v. (sk.Z.Litvinova), Anna Aksjonova 9.c 3.v. (sk. Z.Litvinova), Marta Puzāka 10.b 1.v. (sk. Z.Litvinova), Alise Klinta Broka 10.a 2.v. (sk. Z. Litvinova), Amanda Zeimule 10.a 3.v. (sk. Z. Litvinova), Ineta Gritāne 11.b 1.v. (sk. Ļ. Špundzāne), Marina Ksendzova 12.b 2.v (sk. Ļ.Špundzāne), Katerina Volkova 11.a 3.v. (sk.Ļ.Špundzāne).

14. novembris . 3.a klase piedalās projektā „Sporto visa klase”. 
Skolēni kopā ar sporta skolotāju Ivetu Maltu un klases audzinātāju Lidiju Barkāni piedalījās 4. sezonas atklāšanas pasākumā Valmierā. Tajā piedalījās 2 600 dalībnieki no 107 Latvijas skolu klasēm.
15. novembrī mūsu skolā jau trešo reizi notika starptautiskais konkurss "Krievu lācēns". Šajā konkursā piedalījās 97 skolēni no 5. līdz 12. klasei, kuri apgūst krievu valodu kā dzimto un arī kā svešvalodu. Šim konkursam skolēnus gatavoja krievu valodas skolotājas Valentīna Kozule, Tatjana Samuilova, Jeļena Tarasova un Nataļja Volkova. Rezultāti būs zināmi 2. semestrī.
18. novembris. Skolotāja Ilga Kroiča iegūst titulu “Labākais skolotājs 2017”, ko saņem svinīgā Viļānu novada pasākumā.
25. novembris. Notika Rēzeknes un Viļānu novadu apvienotā bioloģijas olimpiāde 9.-12. klasēm, kurā Ineta Gritāne 11.b klase ieguva 2. vietu (sk. Ļ. Špundzāne). Anna Aksjonova 9.c klase un Viktorija Donce  9.d klase- atzinības (sk. Z. Litvinova)
29. novembrī Viļānu vidusskolas 7.c un 9.d klases skolēni kopā ar jaunā novadpētnieku kluba dalībniekiem devās uz arheoloģijas pieminekli, seno latgaļu kulta vietu - Trūpu Velna akmeni lai iepazītos ar Viļānu novada vēsturi.
29. novembris . A. Upīša 140. dzimšanas dienai veltītajā skolēnu literāro darbu konkursā Viktorijai Sidorovai (10.b)atzinība-valstī. (sk. I. Kroiča).

DECEMBRIS
1.decembris. Sākumskolas komanda piedalās  kompetenču projekta seminārā Rīgā.
1.decembris. Rēzeknes un Viļānu novadu apvienības angļu valodas olimpiāde 10.-12. klasēm. Rezultāti: Nikolajs Tauriņš 10.b 2. vieta (sk. A. Grineviča)    
2.decembris. Ērgļos 2. decembrī notika Ērgļu novada pašvaldības „Braku” muzeja organizētais R. Blaumaņa literārās prēmijas 13. konkursa noslēguma sarīkojums, uz kuru bija uzaicināti 73 labākie domrakstu autori kopā ar skolotājiem un vecākiem. Pavisam konkursā piedalījās 144 skolēni. Samanta Reine 12.b un Kristīne Zeimule 12.b ieguva valsts konkursā atzinības (sk. I. Kroiča)
4.decembris. Notika skolas olimpiāde vēsturē 9., 12. klasēm.  Tajā piedalījās 9  devīto klašu skolēni un 4 divpadsmitās klases skolēni. Rezultāti: Megija Gunda Broka 9.a 1. v. (sk. V. Beitāne), Elīna Kroiča 9.b 3.v. (sk. V. Beitāne),  Kate Vinogradova 9.b  2.v. (sk. V. Beitāne), Viktorija Donce 9.d 1.v. (sk. N. Jakušonoka), Anna Akslonova 9.c 2 v. (sk. N. Jakušonoka), Jelizaveta Mikrjukova 9.d 3. v. (sk. N. Jakušonoka), Dainārs Lācis 12.b 1.v. (sk. V. Beitāne), Madars kozlovskis 12.b 2.v. (sk. V. Beitāne), Diāna Avdejanova 12.a 3.v. (sk.V. Beitāne), Marina Ksendzova 12.b 3.v. (sk. V. Beitāne).
5.decembris. Notika skolas latviešu valodas olimpiāde 8.-9. klašu skolēniem, kurā piedalījās 13 skolēni. Rezultāti: Kate katerina Vinogradova 9.b 1. vieta (sk. I. Grudule), Elīna Kroiča 9.b 2.vieta (sk. I. Grudule),  Laura valinika  9.b 2. vieta (sk. I. Grudule), Evelīna Šarkovska 9.b 3. vieta (sk. I. Grudule), Marita Vulāne 8.a 1.vieta (sk. A. Vulāne),  Neļa Kristīne Malahovska 8.a 2. vieta (sk. A. Vulāne).
5.-6. decembris. Vadības komanda  (P. Tretjuks, N. Guda) piedalās  kompetenču projekta seminārā Rīgā.
06.decembris. Notika skolas matemātikas olimpiāde 9.-12. klasēm, kurā piedalījās 24 skolēni. Rezultāti:  Viktorija Sidorova 10.b 1.v. (sk. J. Stauža).Nikolajs Tauriņš 10.b 2. v. (sk. J. Stauža), Alise Klinta Broka 10.a 3.v.  (sk. J. Stauža),  Katerina Volkova 11.a 1.v. (sk. I. stepāne), Jeļizavetai Klimanovai  11.b 2. vieta (sk. J. Stauža), Vladislavs Buivids 11.b 2. vieta (sk. J. Stauža), Rihards Mežatučš 12.b klase 2. vieta (sk. N. Guda), Juris Meļņiks 12.b klase 1. vieta  (sk. N. Guda), Dainārs Lācis 12.b 3.v. (sk. N. Guda), Jeļizaveta Mikrjukova 9.d 1.v.(sk. S. Bistrovs), Kate Katerina Vinogradova  9.b 2.v. (sk. P. Tretjuks), Aīda Patmalniece 3.v. (sk. S. Bistrovs)
12.decembris. Notika skolas informātikas olimpiāde 5.-7. klasēm, kurā piedalījās 10 skolēni. Rezultāti: Nikita Ribakovs 5. c klase ieguva 1. vietu ( sk. V. Korčagins), Aleksis Počs 6.a klase ieguva 1.vietu (sk. V. Korčagins), Vadims Beļakovs  7.c klase ieguva, 1. vietu (sk. V. Korčagins),  Laura Svikša 7.a klase ieguva 2. vietu (sk. V. Korčagins),  bet 3. vietu ieguva Andrejs Atroščenkovs  7. b klase (sk.  V. Korčagins),  un Arturs Murāns 6.a klase (sk. V. Korčagins), Kristiāns Zaķēns 5.b 2.v (sk. V. Korčagins), Renāts Ornicāns 6.b 2.v.(sk.   V. Korčagins).  
16.decembris. Valsts R. Mūka  radošas literārās jaunrades konkursa noslēguma pasākums, ko organizē Galēnu muzejs. Rezultāti: Samanta  Reine 12.b 3.v. (sk. I. Kroiča),  Megija Gunda Broka 9.a 1.v. (sk. A. Vulāne),  Gunta Kroiča 6. a 2.v. (sk.. I. Straujupe), Laura Svikša 7.a 3.v.( sk.I. Straujupe), Marta Bruzgule 3.b 2.v. (sk. A. Runče), Maritu Vulāni 8.a klase  atzinība (sk. A. Vulāne); Samanta Kupre 2.b atzinība (sk. S. Lāce) un Kate Černova 2.b atzinība (sk. S. Lāce).
19.decembris.  INTERREG LAT LIT projekta POZCOPING LLI-163 Multisensorās telpas atklāšana Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, sadarbības projekta ietvaros’. Piedalās: E. Birule, N. Guda.
28. decembris. Seminārnodarbības “Kompetenču pieeja mācību saturā” mācību priekšmetu jomās Viļānu vidusskolā plkst. 10:00. Seminārā piedalās Viļānu vidusskolas un Dekšāru pamatskolas pedagogi.  ( Nodarbības vada: A. Mozule, S. Lāce, I. Kroiča, J. Livmanis, I. Stabulniece, I. Valeniece, Z. Litvinova, I. Rubule, M.Ladusāne, E.Korčagina, N.Guda).
28. decembris. MP  sēde par mērķdotācijas ekonomijas sadali.

Viļānu vidusskolas dienas IP apgūst 476 skolēni. No tiem 1.semestri pabeidza –
                                                       ar vērtējumu “8- 10” balles 82 skolēni (17%);
                                                       ar vērtējumu “7- 10” balles 91 skolēni (19%);
                                                       ar kritiskiem vērtējumiem 27skolēni (6%).

Sagatavoja: Viļānu vsk. direktora vietniece izglītības jomā N.Guda

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru